سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روز مسجد

v    علت نامگذاری روز مسجد در تقویم ایران

در سال 21/8/1996 میلادی مصادف با 31/5/1348 مسجد الاقصی که قبله اول مسلمین جهان است توسط دنیس مایکل ولیم روهان که فرد صهیونیستی است مسجد الاقصی را به آتش کشید. در این آتش سوزی 1500متر مربع از مسجد در آتش سوخت.

دو علت برای آتش زدن ذکر شده است:

علت اول: یهودیان معتقدند که بقایای معبد سلیمان زیر مسجد الاقصی است و برای دست یابی به آن باید مسجد الاقصی تخریب شود.

علت دوم: مسیحیان ویرانی مسجد الاقصی و ساخت  معبد سوم سلیمان به جای مسجد الاقصی را شرط ظهور حضرت مسیح می دانند.

v    معرفی اجمالی مسجد الاقصی:

گفته‌اند نخستین بار حضرت داوود در محل مجموعه مسجد الاقصی، معبدی احداث کرد و حضرت سلیمان آن را تکمیل نمود . ساختمانی که امروزه مسجد الاقصی نامیده می‌شود، در دوره عبدالملک بن مروان در قرن نخست قمری تأسیس شده و در دوره‌های مختلف بازسازی و تعمیر شده است. البته باید به این مطلب اشاره کرد که عبدالملک با این هدف مسجد الاقصی و بناهای اطراف آن را احداث کرد که شامیان را از رفتن به حج بازدارد و آنان را به طواف پیرامون آن وادارد؛ چراکه عبدالله بن زبیر از حج برای تبلیغ برضد عبدالملک و بیعت‌گرفتن از حاجیان برای خود سود می‌جست.

v    اهمیت مسجد الاقصی در میان مسلمانان

در احادیث اسلامی در کنار مسجد الحرام و مسجد النبی از مساجد بافضلیت دانسته شده و آمده است نمازگزاردن در آن با هزار نماز در مساجد دیگر برابر است.

این مسجد در میان مسلمانان از اهمیت بسزایی برخوردار است زیرا واقعه معراج پیامبر (ص) و نمازگزاردن دیگر پیامبران به امامت ایشان در مسجد الاقصی موجب اهمیت دو چندان این مسجد در میان مسلمانان می شود.

اهمیت دیگری نیز برای این مسجد شمرده شده است همانند؛ قبله گاه در چهارده سال ابتدائی بعثت، محل مدفن بسیاری از پیامبران.

 

v    علت نام گذاری به مسجد الاقصی

مراد از مسجد الاقصی به قرینه «سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَیْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیَاتِنَا  إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ»، بیت المقدس است. کلمه اقصی از ماده قصو و این ماده به معنای دوری است . علت نامگذاری بیت المقدس به مسجد الاقصی به این جهت است که این مسجد نسبت به محل زندگی رسول خدا (ص) و مخاطبانی که با اویند از مسجد الحرام که محل زندگی پیامبر است دور می باشد.

vآمار مساجد در ایران

امار مساجد در ایران بین 70 الی 80 هزار می باشد.

افزایش سه برابری مساجد بعد از انقلاب
به ازای هر سه هزار نفر 1 مسجد وجود دارد

2میلیون و 500  هزار باب مسجد در سراسر جهان وجود دارد.